3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών.

Τα Νέα μας

 

Σ΄  αυτή  τη  σελίδα  θα  μπορείτε  να  δείτε  τα  τελευταία  νέα  του  σχολείου. Γίνεται  κάθε   προσπάθεια     η  ενημέρωση  της  σελίδας  να  γίνεται   όσο  το  δυνατόν  συχνότερα  και  να  υπάρχουν  όλα  τα  τελευταία  νέα  για  τη  δική  σας  εξυπηρέτηση. 

 

Η  πιο  πρόσφατη  ανακοίνωση  εμφανίζεται  πρώτη  στη  λίστα.  Η  ημερομηνία  που  εκδόθηκε  η  ανακοίνωση,  φαίνεται  στην  αρχή  κάθε  ανακοίνωσης

11/10/2023

Ανακοίνωση σύνθεσης Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείο μας  

¨   Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του 3ου δημοτικού σχολείου Ψαχνών πραγματοποιήθηκε, συνεδρίαση των εκλεγμένων μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με θέμα τη συγκρότηση σε σώμα, κατόπιν των αρχαιρεσιών της 29ης Σεπτεμβρίου 2023.

Μετά από διάλογο, τα εκλεγμένα μέλη αποφάσισαν τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών,  υπό την εξής σύνθεση:

·   

Δούδαλης Νικόλαος

Πρόεδρος

·   

Βαλαή Βασιλική

Αντιπρόεδρος

·   

Γκάβαλη Φωτεινή (Φωφώ)

Γραμματέας

·   

Μώρου Ασημίνα (Μίνα))

Ταμίας 

·   

Κιαπέκος Αναστάσιος

Μέλος

 

     Αναπληρωματικά Μέλη

 

Χρυσαφόπουλος Στέφανος

 

Καραΐσκος Ιωάννης

 

Γκολοβάτη Ναταλία

 

13/3/2020
4/10/2019

Αγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι και φέτος  με απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ ,θα εφαρμοστεί η δράση « Η τσάντα στο σχολείο», προκειμένου οι μαθητές να μην έχουν διάβασμα  δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα, αλλά και εσείς να  μπορέσετε  να προγραμματίσετε ποιοτικές δραστηριότητες με τα παιδιά σας.  Τα  βιβλία θα παραμείνουν στο σχολείο τις παρακάτω ημερομηνίες:

 

        Παρασκευή                  4/10/2019

       Παρασκευή                   28/2/2020

        Παρασκευή                  18/10/2019

        Παρασκευή                  13/3/2020

        Παρασκευή                  1/11/2019

        Παρασκευή                  27/3/2020

        Παρασκευή                  22/11/2019

        Παρασκευή                  3/4/2020

        Παρασκευή                  13/12/2019

        Παρασκευή                  8/5/2020

        Παρασκευή                  17/1/2020

        Παρασκευή                  22/5/2020

        Παρασκευή                  31/1/2020

        Παρασκευή                  5/6/2020

        Παρασκευή                  14/2/2020

 

6/5/2019

Εγγραφές  μαθητών  στην Α΄Τάξη για το Σχ. έτος 2019-2020

Aπό  6/5 /2019      έως 20/5/2019

Δικαιολογητικά εγγραφής...

Εγγραφές στο ολοήμερο τμήμα

Τα γεωγραφικά  όρια της περιοχής του σχολείου μας

5/11/2018

Ανακοίνωση

Το νέο  Δ.Σ. του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου στις  17/10/2018 και συγκροτήθηκε σε  σώμα στις 23/10/2018, έχει ως εξής:

Πρόεδρος:  Φωτιάδης Κωνσταντίνος

Αντιπρόεδρος: Παπαστάμος Εμμανουήλ

Γραμματέας: Κωνσταντή Μαρία

Ταμίας : Γεωργίου Μαρία

 

Μέλη: Δούδαλη  Σταματία, Κατσέλη Βασιλική, Λάμπρος Ιωάννης, Μυστριώτης Ζήσης, Μώρου Ασημίνα, Σούλιου Παρασκευή.

27/9/2018
27/12/2017
24/5/2016

Εγγραφές  μαθητών  στην Α΄Τάξη για το Σχ. έτος 2016-2017

Aπό  1/6 /2016      έως 21/6/2016

Δικαιολογητικά εγγραφής...

Τα γεωγραφικά  όρια της περιοχής του σχολείου μας

28/5/2016

Σήμερα η Β΄ Τάξη του σχολείου μας στα πλαίσια του προγράμματος υγιεινής διατροφής "Τρέφομαι σωστά, Ζω καλά", επισκέφθηκαν τη Λαϊκή Αγορά των Ψαχνών. Αγόρασαν φρούτα και λαχανικά εποχής με τα οποία θα φτιάξουν χυμούς και φρουτοσαλάτες με την διαιτολόγο - διατροφολόγο κ. Κατερίνα. Χουχούμη, η οποία θα επισκεφθεί το σχολείο μας για το σκοπό αυτό, την επόμενη εβδομάδα. Μπράβο στα παιδιά μας αλλά και στη δασκάλα τους Βάσω Μανωλοπούλου....

                                                  

20/5/2016

Από τη συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση της Παρασκευής στο ΚΕΦΙΑΠ, για την ημέρα Πολιτισμού και Πολιτισμικής Διαφορετικότητας..Πολλά συγχαρητήρια σε όλους....

Η σημερινή εκδήλωση ήταν το καλύτερο μάθημα ζωής για τους μαθητές της Στ΄ τάξης τόσο του σχολείου μας όσο και του 4ου Δ.Σ Χαλκίδας. Ήταν μια διασχολική συνεργασία για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή του άλλου, που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των μαθητών που σε λίγες ημέρες θα αποχαιρετήσουν το Δημοτικό και θα μεταβούν στο Γυμνάσιο.Οι μαθητές έμαθαν πως πρέπει να σεβόμαστε κάθε παιδί και κάθε άνθρωπο,γιατί όλοι μας είμαστε διαφορετικοί.. όλοι ίσοι. Θεραπεύω σημαίνει φροντίζω. Πολλά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Διρφύων - Μεσσαπίων κ. Ψαθά και στη ΔΗΚΑΔΙΜΕ, στην κ . Ε. Μύταλα , στην κ. Χριστίνα Καλαβρή, στον κ. Σ. Παπασηφάκη ,στην υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ και γενικά σε όλους του εθελοντές που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και δίνουν καθημερινά αγάπη και φροντίδα σε αυτά τα παιδιά. Ευχαριστούμε πολύ τον Σχ. Σύμβουλο κ. Ορφανό που έδειξε στους μαθητές μας μερικές τεχνικές επικοινωνίας των παιδιών με προβλήματα όρασης.....

                                                             

18/5/2016

Σήμερα μοιράσαμε στους μαθητές μας το βιβλίο "Οι πέντε φίλοι στο Λόφο του Μπίλικοκ" του Enid Blyton προσφορά των εκδόσεων GUTENBERG.....Καλό διάβασμα

                                                         

17/5/2016

Μαθητικοί Αγώνες Στίβου

Από τη σημερινή συμμετοχή του σχολείου μας στους μαθητικούς αγώνες Στίβου του Νομού μας στο Γήπεδο της Χαλκίδας. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας που τα πήγαν πάρα πολύ καλά και βέβαια στον μαθητή της ΣΤ΄ Τάξης Αθανάσιο Αγουρίδα για το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στο άλμα εις ύψος, με επίδοση 1,24 μ., ίδια με του συναθλητή του που πήρε το χρυσό μετάλλιο, αλλά σε μεταγενέστερη προσπάθεια. Πολλά συγχαρητήρια επίσης και στον Γυμναστή μας τον κ. Χ. Τυχάλα .....

                                                           

13/5/2016

Καθαρισμός ακτών

Το σχολείο μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την πρωτοβουλία του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων για τον καθαρισμό των ακτών της περιοχής μας. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές της Ε΄ Τάξης και στον δάσκαλό τους Γεώργιο Κοντογιαννίδη για την αξιέπαινη προσπάθεια τους...

 

2/3/2016

Τα παιδιά "ζωγραφίζουν" στην άμμο του σχολείου μας

3/2/2016

Από την σημερινή μας εκπαιδευτική επίσκεψη - ξενάγηση στον πρόσφατα ανακαινισμένο μεσαιωνικό τετράγωνο Πύργο των Πολιτικών, ο οποίος ανάγεται στην περίοδο της φραγκοκρατίας (13ος αι.). Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Σχολείο των Πολιτικών, εκεί οι μαθητές και των δύο σχολείων χάρηκαν παίζοντας διάφορα παιχνίδια στην αυλή του σχολείου..Περάσαμε υπέροχα...

 

 1/2/2016

Πρώτος ενδοσχολικός διαγωνισμός στην πετοσφαίριση!!! 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 1ος ενδοσχολικός διαγωνισμός πετοσφαίρισης στο σερβίς στις 22 Δεκεμβρίου 2016!!! Είχαν προηγηθεί ξεχωριστά οι ημιτελικοί σε κάθε τάξη από την 3η μέχρι την 6η δημοτικού, όπου οι καλύτεροι από κάθε τάξη προκρίθηκαν στον τελικό. Κάθε μαθητής- τρια έκανε 5 προσπάθειες στο σερβίς και μετρήσαμε τις επιτυχημένες βολές.

Σκοπός του διαγωνισμού, όπως και αυτών που θα ακολουθήσουν, είναι να ασχοληθεί ο μαθητής περισσότερο με το συγκεκριμένο άθλημα και ειδικότερα με τη δεξιότητα στην οποία διαγωνίζεται, μέσα βέβαια στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθε.

Στο διαγωνισμό των κοριτσιών προκρίθηκαν οι μαθήτριες: Καρβέλη Μ., Βογιατζή Ν., Κατσαρή Μ.( Γ’ Τάξη), Μαλάγα Δ., Καρκαλέτση Μ., Καπετάνιου Ρ., Καρβέλη Π.( Δ’ Τάξη), Μούτουπα Ε., Μπρέλλου Β., Σταματίου Ι.( Ε’ Τάξη), Θέμο Μ., Βουρδάνου Π., Κυριαζή Ρ., Βερνέζου Β., Καούρ Σ., Λειβαδιά Α.( ΣΤ’ Τάξη). Κατέλαβε την 1η θέση η Σταματίου Ι., τη 2η η Καπετάνιου Ρ. και 3η η Θέμο Μ.

Στο διαγωνισμό των αγοριών προκρίθηκαν οι μαθητές: Σωτηρόπουλος Γ., Καρβελάς Π., Μανιφάβας Α., Ρέτσι Α.( Γ’ Τάξη), Μπουρλέτος Κ., Παπαγεωργίου Β., Καναράς Γ.( Δ’ Τάξη), Παπαγεωργίου Δ., Ραπτάκης Σ., Πρίσκος Ν., Πριόνας Σ.( Ε’ Τάξη), Καραγκούνης Δ., Αγουρίδας Α., Ζενέλι Δ., Γιάννος Δ., Τσίχλης Β.( ΣΤ’ Τάξη). Κατέλαβε την 1η θέση ο Τσίχλης Β., τη 2η θέση ο Μπουρλέτος Κ. και την 3η θέση ο Παπαγεωργίου Β.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, γιατί πρώτα από όλα αξία έχει η συμμετοχή!!!

Ήδη έχει ξεκινήσει ο 2ος διαγωνισμός που αφορά πάλι την πετοσφαίριση και συγκεκριμένα την πάσα με δάχτυλα στον τοίχο. Καλή επιτυχία και καλή προπόνηση σε όσους έχουν περάσει στον τελικό….

Ακολουθούν φωτογραφίες των παιδιών με τα αναμνηστικά τους διπλώματα…

 

8/1/2016

Σήμερα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας..

13/11/2015

Από την επίσκεψη των μικρών μας τάξεων στο εργοστάσιο Σοκολάτας στο Μαρούσι στη Αθήνα.

 

28/10/2015

Οι μαθητές μας έτοιμοι για την καθιερωμένη παρέλαση...

15/5/2015

Παγκόσμια  Ημέρα Ασφάλειας στο Νερό

Σήμερα ο δάσκαλος της Δ΄τάξης Κοντογιαννίδης Γεώργιος ενημέρωσε τους μαθητές του σχολείου για την  ασφαλή συμπεριφορά  τους,  στο νερό ιδιαίτερα  στη Θάλασσα τώρα που ξεκινούν και τα καλοκαιρινά μπάνια, στα πλαίσια  της δράσης "Ασφαλής Ελλάδα" της ΕΟΥΔΑ (www.sportlifesaving.blogspot.gr).

 

13/5/2015

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η συζήτηση -ενημέρωση  των γονέων  των μαθητών μας  για  το Σχολικό Εκφοβισμό από την ψυχολόγο Στάμου Έλλη.

 

7/5/2015

Οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄  τάξης επισκέφτηκαν και θαύμασαν από κοντά την εξαιρετική έκθεση με ανακυκλώσιμα υλικά στο Γυμνάσιο Ψαχνών.

5/5/2015

                ΛΥΡΑΥΛΟΣ

Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τη Μουσική και την Αρχαία Ελλάδα.

 Στο πλαίσιο του προγράμματος της ευέλικτης ζώνης, οι τάξεις της Γ’ και Δ΄ δημοτικού επισκέφτηκαν το μοναδικό ελληνικό συγκρότημα «Λύραυλος» που παίζει αρχαία ελληνική μουσική.

Τα μέλη του συγκροτήματος μελετώντας την αρχαία ελληνική μουσική και επισκευάζοντας πιστά  αντίγραφα των αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων, μας παρασύρουν σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα που σε μεταφέρει αμέσως στην αρχαία Ελλάδα.

Τα παιδιά τους δέχτηκαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό ξεσπώντας σε συνεχή χειροκροτήματα και επιφωνήματα. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους.

26-03-2015

Από την επίσκεψη του μαέστρου και μελών - μαθητών της Φιλαρμονικής του Δήμου μας στο σχολείο .

 

26-03-2015

Σήμερα  επισκέφτηκε το σχολείο μας η ψυχολόγος   που εργάζεται στο Χαμόγελο του Παιδιού,  κ. Στάμου  Έλλη και μίλησε στους μαθητές της Ε΄ και της  Στ΄  για το Σχολικό εκφοβισμό.

 

26/03/2015

ΛΕΜΕ  ΟΧΙ  ΣΤΟ  ΣΧΟΛΙΚΟ  ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης είπαν όχι στο bullying ......  με τα βιβλία τους

 

 

2/12/2014

Σήμερα στις 11 το πρωί  οι μαθητές των Δ΄ Ε΄ Στ΄ τάξεων,  συμμετείχαν  στην τηλεδιάσκεψη με τη δίωξη ηλέκτρονικού εγκλήματος για την ασφάλεια στο διαδίκτυο..

                              

 

24/11/2014

 Ανακοίνωση

Το νέο  Δ.Σ. του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Πρόεδρος:  Αντώνης Πριόνας

Αντιπρόεδρος:Μυστριώτης Ζήσης

Γραμματέας:Φωτεινή Γκάβαλη

Ταμίας α΄:Ευτυχία  Βολακάκη,

Ταμάις β΄:Καλαβρή Αικατερίνη,

Ταμίας γ΄:Αγγελική Αντωνίου

Μέλη: Γεωργίου Ντορίνα, Παρασκευή Σούλιου,Ταυρή Νάντια,Μαρία Μούτουπα

 

 

               Καλή Επιτυχία  στο έργο τους. 

26/10/2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ  ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 :

 

Ε.Α.Ε.Π:   Το σχολείο  μας  για  2η  σχολική χρονιά και σε συνεργασία με το 1ο Δ.Σ. Ψαχνών εφαρμόζει πρόγραμμα διευρυμένου ωραρίου. Όλες οι τάξεις ολοκληρώνουν το πρόγραμμά τους στις 14.00΄και εφαρμόζεται πρόγραμμα εμπλουτισμένο με Πληροφορική – Εικαστικά – Θεατρική Αγωγή και Αγγλικά από την Α΄ τάξη .

 

Πρόγραμμα ενίσχυσης ελληνομάθειας αλλοδαπών μαθητών : Στο σχολείο πρόκειται βα λειτουργήσει Τάξη Υποδοχής για την ενίσχυση της ελληνομάθειας των αλλοδαπών μαθητών.

Πρόγραμμα μαθητών με Ειδικές Ανάγκες : Στο σχολείο λειτουργεί Τμήμα Ένταξης  με τον εκπ/κο  Ειδικής Αγωγής κ. Νάκο Αxιλλέα ,  για μαθητές /τριες με μαθησιακές δυσκολίες.

 

Προγράμματα Περιβαλλοντικών Δραστηριοτήτων:

1. «Μεσογειακή  Διατροφή και  η αξία της  για τη ζωή μας»  Γκουζίνης   Δημήτριος   Α΄ τάξη  και Μπέμπελου  Αικατερίνη   Β΄ τάξη

2. «Οι   12 Θεοί»   Μιχαηλίδη Βασιλεία  Γ΄ τάξη

3.« Τα Μαθηματικά και το παιχνίδι»  Μιχαηλίδη Βασιλεία  Γ΄ τάξη

4. «Μαθαίνω να κυκλοφορώ»   Μιχαηλίδη Βασιλεία  Γ΄ τάξη

5. «Ο  τόπος μας άλλοτε και τώρα»  Κοντογιαννίδης  Γεώργιος  Δ΄ τάξη

6. «Τα μαθηματικά στην καθημερινή μας ζωή»   Ρούπα Χρυσάνθη  Ε΄ τάξη

7. «Εμείς οι δημότες του δήμου μας.  Εμείς οι πολίτες του κράτους μας»  Βασιλείου Μαρία ΣΤ΄ τάξη.

8. .E-twinning.. Το σχολείο μας συμμετέχει φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα e-Twinning με το έργο "Jobs & occupations : interviews with interesting people around Europe". (Εργασίες και επαγγέλματα: συνεντεύξεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους από όλη την Ευρώπη"

Πρόκειται για ένα ετήσιο πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετάσχουν σχολεία από διάφορα μέρη της Ευρώπης. Θα ασχοληθούμε με διάφορες εργασίες και επαγγέλματα, ξεχωριστά και ενδιαφέροντα και θα τα παρουσιάσουμε με τη μορφή συνέντευξης.

Η κάθε χώρα θα επιλέξει πέντε διαφορετικούς ανθρώπους, των οποίων την εργασία θεωρεί ξεχωριστή, μοναδική. Οι μαθητές θα πάρουν τις συνεντεύξεις στα Αγγλικά, οι δυο εκ των οποίων θα βιντεοσκοπηθούν, ενώ οι άλλες τρεις θα παρουσιαστούν γραπτώς, με φωτογραφίες, όπως π.χ. σε μια εφημερίδα.

Τέλος, θα αναρτηθούν είτε σε μια κοινή ιστοσελίδα, είτε στο ΤwinSpace, μαζί με πληροφορίες για τα σχολεία, τους μαθητές, τις χώρες κλπ.  

  Δεκαβάλλα  Αικατερίνη  Δασκάλα των Αγγλικών

11/9/2014 Αγιασμός γαι τη νέα σχολική χρονιά.  Ώρα 9:00΄π.μ.
14/5/2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Δίνουμε στα παιδιά τον καλύτερό μας εαυτό ως εκπαιδευτικοί και εκείνα μας ανταμείβουν με αγάπη, εμπιστοσύνη και δημιουργικότητα»

Ομιλητές:

1. Δημήτρης Μητάκος Σχολικός Σύμβουλος 3ης Ε.Π. Εύβοιας 

2. Δημήτρης Γκουζίνης  Δάσκαλος του Σχολείου

3. Χαρίκλεια Ζιάκα Δασκάλα του Δημ. Σχολείου Τριάδας

4.  Σταύρος Παπασηφάκης  Δάσκαλος του Δημ. Σχολείου Τριάδας

                                     

11-4-2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ  "ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ" 

 

Η κουκουβάγια είναι η μασκότ της ΕΘΝΟΑ. Επίσης, συναντήσαμε Ολυμπιονίκες κατά την είσοδο τους στο στάδιο,όπως η Ειρήνη Αϊνδιλή και Πύρρος Δήμας, οι οποίοι κρατάνε την Ολυμπιακή σημαία. 
 
Eπιπλέον, η διοργάνωση εμπλουτίστηκε με μουσικές παρουσίες όπως Μαρτάκης, Vegas, Freaky Fortune, Demy, Shaya, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο Γιώργος  Καπουτζίδης. Τέλος το παρών έδωσαν ο τέως βασιλιάς Κων/νος, Ολυμπιονίκης ιστιοπλοϊας στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1960, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, o πρόεδρος τηw Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος, Καπράλος, η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της ΟΥΝΕΣΚΟ Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Πρωθιέρεια των Ολυμπιακών Αγώνων Κατερίνα Λέχου.
                                        
 
12/2/2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ  ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 :

 

Ε.Α.Ε.Π:   Το σχολείο  μας  για  1η  σχολική χρονιά και σε συνεργασία με το 1ο Δ.Σ. Ψαχνών εφαρμόζει πρόγραμμα διευρυμένου ωραρίου. Όλες οι τάξεις ολοκληρώνουν το πρόγραμμά τους στις 14.00΄και εφαρμόζεται πρόγραμμα εμπλουτισμένο με Πληροφορική – Εικαστικά – Θεατρική Αγωγή και Αγγλικά από την Α΄ τάξη .

 

Πρόγραμμα ενίσχυσης ελληνομάθειας αλλοδαπών μαθητών : Στο σχολείο λειτουργεί Τάξη Υποδοχής για την ενίσχυση της ελληνομάθειας των αλλοδαπών μαθητών , με την εκπ/κό ΠΕ 70 κα. Μαυρίκη Στυλιανή

Πρόγραμμα μαθητών με Ειδικές Ανάγκες : Στο σχολείο λειτουργεί Τμήμα Ένταξης  με τον εκπ/κο  Ειδικής Αγωγής κ. Νάκο Αxιλλέα ,  για μαθητές /τριες με μαθησιακές δυσκολίες.

Πρόγραμμα  Περιβαλλοντικής Αγωγής - Πολιτιστικών  με θέμα :  "Ψαχνά  - Ο τόπος μας "  από τους μαθητές /τριες  όλων των τάξεων.  Αναλυτικά:

Οι μαθητές της Α΄ και  Β΄ τάξης με τη καθοδήγηση  της κ. Αικατερίνης Μπέμπελου και της κ. Ελένης Τσιούμα  θα ασχοληθούν με  τα  παραμύθια.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης  με τη καθοδήγηση της  κ. Ζώη Μαρίας με  τα παραδοσιακά  τοπικά παιχνίδια.

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης  με τη καθοδήγηση της  κ. Ρούπα  Χρυσάνθης θα ασχοληθούν   με  τις πλατείες των Ψαχνών.

Οι μαθητές του  Ε1΄ τμήματος  με τη καθοδήγηση της  κ. Καραγκούνη Αικατερίνης  θα ασχοληθούν   με τις  παραδοσιακές τοπικές συνταγές.

Οι μαθητές του Ε2΄ τμήματος   με τη καθοδήγηση της  κ. Βασιλείου Μαρίας  θα ασχοληθούν   με  τα παραδοσιακά  τοπικά προϊόντα. 

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης  με τη καθοδήγηση του κ. Γκουζίνη  Δημήτρη θα ασχοληθούν  με  τα  τοπικά κειμήλια.

Οι Εκπαιδευτικοί  των Αγγλικών Δεκαβάλλα Αικατερίνη. των Εικαστικών Γεμιστού Θεονύμφη, της Φυσικής Αγωγής Μαρία Αναστασίου  και της Πληροφορικής Μακρής Βασίλειος,  με τη συμμετοχή των μαθητών τους ετοιμάζουν ταινία μικρού  μήκους, για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό που διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση  με θέμα: «Χτίζοντας ένα πολύχρωμο σχολείο»

27/1/2014

Πρωτοχρονιάτικη  πίτα για το 2014.

Oi  Δάσκαλοι, οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων  έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους για το 2014.

Καλή Χρονιά σε όλους......

 

10/01/2014 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 
ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 
1, 2 & 3 ΤΟΥ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΣΠΑ
22/5/2013 Εγγραφές μαθητών στην Α΄ Τάξη για το σχ. έτος 2013-2014
8/02/2013

Σήμερα οι μαθητές των μεγάλων τάξεων (Γ,Δ,ΣΤ) παρακολούθησαν στην Αθήνα μια εξαιρετική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου,.".Ο Μεγάλος Περίπατος του  Πέτρου" της  Αλκης Ζέη,  στο θέατρο "REX"  στην Αθήνα.Εξαιρετικοί ηθοποιοί, πολύ  καλά σκηνικά και μουσική, πολύ καλή μεταφορά του  βιβλίου στο θέατρο και προπαντός  "μηνύματα και συγκρίσεις "  με το σήμερα.

Οι μαθητές μας είχαν την  τύχη να γνωρίσουν από κοντά άλλη μια εξαιρετική συγγραφέα την Αγγελική Βαρελλά, που παρακολούθησε μαζί τους την παράσταση

                              

8/01/2013

Επίσκεψη - ομιλία  του πατέρα  Εμμανουήλ,,εφημέριου του ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Ψαχνών στο σχολείο μας, με αφορμή την Γ΄ενότητα του μαθήματος Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής της ΣΤ΄τάξης,, που αφορούσε την εκκλησία της Ελλάδας.

Ο Πατέρας Εμμανουήλ μίλησε στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, για τη λειτουργία και την οργάνωση της Ορθόδοξης  Ανατολικής Εκκλησίας του Χριστού και για το φιλανθρωπικό της έργο.

                         

8/01/2013

 Ανακοίνωση

Το νέο  Δ.Σ. του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Πρόεδρος:  Αντώνης Πριόνας

Αντιπρόεδρος:Νικόλαος Βαλαής

Γραμματέας:Παρασκευή Σούλιου

Ταμίας:Ευτυχία  Βολακάκη

Μέλη:Παναγιώτα  Γίγα ,Μαρία Μούτουπα, Ευάγγελος  Καραμπίνης

Εξελεκτική Επιτροπή:Ελευθερία Στρίγγου,  Μαρία Τζαβάρα,  Παναγιώτα  Κυριαζή

 

               Καλή Επιτυχία  στο έργο τους. 

21-2-2012

"Η αξιοποίηση των διαδραστικών πινάκων"

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών σεμινάριο με θέμα: «Αξιοποιώντας τις ΤΠΕ στη σχολική τάξη. Η χρήση των διαδραστικών πινάκων». Το σεμινάριο διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Ε.Π. Ν. Ευβοίας Δρ Δημήτριος Μητάκος.

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» και συμμετείχαν σε αυτή δεκάδες εκπαιδευτικοί από τους Νομούς Βοιωτίας κι Εύβοιας οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των συναδέλφων τους.

Την έναρξη του σεμιναρίου  χαιρέτησε ο Διευθυντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας κ. Συρίμης Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των υπολογιστών ως εκπαιδευτικό εργαλείο και εξήρε την εθελοντική και αθρόα προσέλευση των εκπαιδευτικών σε απογευματινό χρόνο εκτός του διδακτικού τους ωραρίου.
Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι:

Δρ. Μητάκος Δημήτριος (Σχολικός Σύμβουλος 3ης Ε.Π. Ν. Εύβοιας : «Οι δραδραστικοί πίνακες στην εκπαίδευση : τεκμηρίωση κι εμπειρία»
Χατζηκωνσταντίνου Ξένια (Δασκάλα 7ου Δ.Σ. Χαλκίδας) : «Επίδειξη και χρήση των διαδραστικών πινάκων στην εκπαίδευση»
Καραβά Μένη (Δασκάλα 3ου Δ.Σ. Χαλκίδας) :  « Η επανάληψη και η διόρθωση στο μάθημα της Γλώσσας με την αξιοποίηση των Διαδραστικών Πινάκων : 10η ενότητα Γλώσσας Στ’ Δημοτικού»
Βούζη Ανθή (Δασκάλα 3ου Δ.Σ. Ψαχνών ) : « Η αξιοποίηση του Google Earth μέσω διαδραστικού πίνακα στη διδασκαλία της Γεωγραφίας»
Μπισμπικόπουλος Θεόδωρος (Διευθυντής 3ου Δ.Σ. Ψαχνών) : « Η εγκατάσταση και η χρήση του εκπαιδευτικού λογισμικού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, με ειδική αναφορά στην Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή»

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με συζήτηση και απαντήσεις των εισηγητών στα ερωτήματα των συμμετεχόντων. Αξίζει να σημειωθεί η άψογη φιλοξενία των παρισταμένων στο 3ο Δ.Σ. Ψαχνών, ένα μικρό εξαθέσιο σχολείο το οποίο όμως είναι εξοπλισμένο σε όλες του τις αίθουσες διδασκαλίας με Διαδραστικά συστήματα προβολής.

Η εκπαιδευτική κοινότητα της Εύβοιας με εκδηλώσεις όπως η παραπάνω, δίνει διδακτικές και παιδαγωγικές απαντήσεις και υποστηρίζει τις προοπτικές ποιοτικότερης εργασίας στον ευαίσθητο χώρο της αγωγής των παιδιών, σε μια εποχή με αυξημένες δυσκολίες για εκπαιδευτικούς και γονείς.

 

                                

14-02-2012 Την τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του σχολείου μας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή για τις τάξεις Δ', Ε', ΣΤ' και στο κέντρο Γαία για τις τάξεις Α', Β', Γ'.

 

16-01-2012

 

Ωράριο  Εργασίας σχολείου (κλικ για κατέβασμα)

 ή

Ωράριο  Εργασίας σχολείου (κλικ για απ'ευθείας άνοιγμα)

 

 

 

 

3o Δ.Σ. Ψαχνών

20200612_073314.jpg

Ημέρα - Ώρα

Πέμπτη 18/07/2024
8:34:18 π.μ.

e-μαθητής

Για να μπορέσετε να συνδεθείτε πρέπει πρώτα να αποδεχθείτε τη χρήση των cookies πατώντας στο πράσινο κουμπί " I Agree - Αποδέχομαι", και στη συνέχεια εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Περιήγηση