3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών.

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία

Το σχολείο μας πραγματοποίησε το 3ήμερο 3-5 Ιουνίου 2022 εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία, μέσω της συμμετοχής του στην 2η Ολυμπιακή εβδομάδα. που διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία( ΕΘΝ.Ο.Α.)
Οι μαθητές μας εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μαζί με μαθητές άλλων σχολείων από όλη την Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους Ολυμπιονίκες της άρσης βαρών Βίκτωρα Μήτρου και Γιώργο Τζελίλη, της χειροσφαίρισης Γιώργο Χαλκίδη, και τους διακεκριμένους αθλητές Πηνελόπη Νίκα (μοντέρνο πένταθλο), Αντώνη Πλατή (γκολφ), Άννα Χαραλαμπίδη (υδατοσφαίριση), Άγγελο Λεμάνη (ιστιοπλοΐα), Ρούλα Γιαννικάκη (στίβος), Aimee- Lou Le Floch (ρυθμική γυμναστική, εκπρόσωπο των Ολυμπιακών αγώνων της Γαλλίας) και Χριστίνα Ζαχαριάδου (αντισφαίριση).
Επίσης, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο, το Στάδιο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, πραγματοποίησαν ένα βιωματικό πρόγραμμα αθλημάτων (δρόμους, άλματα, ρίψεις, laser run, χάντμπολ, άρση βαρών, γκολφ, cross hoping), επισκέφθηκαν το Ιστορικό Αρχείο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και ζωγράφισαν το μήνυμα τους για την Ειρήνη. Τέλος, πραγματοποίησαν περιβαλλοντική δράση στο δάσος της Φολόης την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι μαθητές μας ήταν ξεχωριστές και ανεπανάληπτες.
Ευχαριστούμε θερμά την ΕΘΝ.Ο.Α. και ιδιαίτερα την υπεύθυνη του προγράμματος κα. Ολυμπία Παναγοπούλου.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν αλλά και στους συνοδούς εκπαιδευτικούς μας : Τυχάλα Χρήστο και Κοντογιαννίδη Γεώργιο.
                                                                     

3o Δ.Σ. Ψαχνών

20200612_073446.jpg