3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών.

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

 

Σήμερα Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, με εισηγήτρια την πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Σοφία Χονδρογιάννη.
Το σεμινάριο αποσκοπούσε στην ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα Πρώτων Βοηθειών, για να μπορούν να παρέμβουν, εάν και όταν παραστεί ανάγκη, για να σώσουν τη ζωή ενός ανθρώπου που έχει χάσει τις αισθήσεις του από ατύχημα, λιποθυμία ή πνιγμό. Περιελάβανε επίσης παροχή βοήθειας με Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας.
Όλοι οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές μας παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον όλα τα θέματα που αναπτύχθηκαν. Κατανόησαν πόσο σημαντική είναι η πρόληψη, αλλά και πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας εάν μας συμβεί κάτι, αλλά κυρίως να παρέχουμε τις Πρώτες Βοήθειες στους συνανθρώπους μας, ειδικά εκείνα τα πρώτα κρίσιμα λεπτά πριν και κατά τη διακομιδή τους σε κάποιο νοσοκομείο.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Σοφία Χονδρογιάννη που ανταποκρίθηκε για δεύτερη φορά στην πρόσκλησή μας και για όσα με πολύ παραστατικό τρόπο μας μετέφερε.
Ο εθελοντισμός είναι μια στάση ζωής που ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η ενσυναίσθηση, η κοινωνική δικαιοσύνη, η κοινωνική συμμετοχή ενώ οι εθελοντές με την δράση τους δεν προσδοκούν ανταλλάγματα, τίτλους, επαίνους, βραβεία και αξιώματα, παρά μόνο την χαρά της προσφοράς.
Θερμά  συγχαρητήρια  για την εξαιρετική της παρουσίαση.
Να ευχαριστήσουμε την Δ/ντρια του 2ου Δ.Σ. Αρτάκης κα Άννα Καραγιάννη που την αποδέσμευσε τις δύο τελευταίες ώρες από το σχολείο της.
Θερμά  συγχαρητήρια  στους εκπαιδευτικούς μας και ιδιαίτερα στην κα Σταματούλα για την πρωτοβουλία της.
                                                                       

3o Δ.Σ. Ψαχνών

school_blue2.jpg