3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών.

Ποντιακός Ελληνισμός

         

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στον 3ο διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Συμμετείχε σε 2 κατηγορίες Δημιουργία ιστολογίου και ζωγραφικής). Αρχικά οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία και την παράδοση του Πόντου.

Στη συνέχεια φτιάξαμε ένα ιστολόγιο  https://blogs.sch.gr/3dimpsach/ ,με εργασίες και ζωγραφιές 50 μαθητών όλων των τάξεων με θέματα που αφορούσαν τον Πόντο και πιο συγκεκριμένα τους Αγίους, τα μοναστήρια, τη γενοκτονία, την ενδυμασία και τα μουσικά όργανα. Μάλιστα σε μία κατηγορία έχουμε έργα των φίλων και συγγενών που με έργα τους εμπλούτισαν το ιστολόγιο μας και τους ευχαριστούμε θερμά γι αυτό. Το ιστολόγιο θα είναι ενεργό και όποιος μαθητής ή φίλος επιθυμεί μπορεί να φέρει τα έργα για να ενημερωθεί.

Αν μπείτε στο ιστολόγιο από το πρόγραμμα Mozilla Firefox θα ακούσετε και τη μουσική επένδυση του ιστολογίου. Ευχαριστούμε το μουσικό Αγέρη Κώστα ο οποίος αμέσως ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας και δέχθηκε τραγούδια του να ακουστούν στο ιστολόγιο μας.

Στη συνέχεια έγινε διαγωνισμός ζωγραφικής και επιλέχθηκε το έργο, Παναγία Σουμελά, της μαθήτριας Άννας Καναρά, για να μας εκπροσωπήσει στον ανάλογο διαγωνισμό.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του σχολείου για την προσπάθεια και την ευαισθητοποίηση που έδειξαν. Την όλη διαδικασία συντόνισαν ο γυμναστής κ. Τυχάλας Χρήστος και ο καθηγητής πληροφορικής Μιχαηλάκης Ισίδωρος.

3o Δ.Σ. Ψαχνών

20200612_073446.jpg