3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών.

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας. Θεματικός άξονας τη φετινή χρονιά ήταν ο «Σχολικός Αθλητισμός- Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα», ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Ρίο της Βραζιλίας.

Οι μαθητές είχαν παρακολουθήσει κάποια παραολυμπιακά αθλήματα την προηγούμενη εβδομάδα και είχαν ασκηθεί σε αυτά. Ήταν βέβαια, μια πρωτόγνωρη εμπειρία αλλά σίγουρα τους άρεσε πολύ…

Οι μαθητές, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, αρχικά γνώρισαν μέσω κάποιων βίντεο τον παραολυμπιονίκη μας στη κολύμβηση Ταξιλδάρη Αλέξανδρο. Ο Άλεξ ήταν ασημένιος Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, 4ος το 2008 στο Πεκίνο και 6ος με ατομικό ρεκόρ το 2012 στο Λονδίνο. Προπάντων, όμως, είναι μαχητής της ζωής. Σε αυτά μιλούσε ο ίδιος, η οικογένεια του και φίλοι του για το πώς αντιμετώπισαν αυτό που έτυχε στον Άλεξ. Μάλιστα είδαν μια ταινία μικρού μήκους του Άλεξ από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

Στη συνέχεια οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή κ.Θεόδωρου   Μπισμπικόπουλου, του γυμναστή τους κ. Χρήστου Τυχάλα και όλων των δασκάλων κκ., Γεώργιο  Κοντογιαννίδη, Χρυσάνθη Ρούπα, Αικατερίνη Δεκαβάλλα, Αικατερίνη Μπέμπελου και Κωνσταντίνο Καραβασίλη συμμετείχαν σε κάποια παραολυμπιακά αθλήματα. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές της Α-Β τάξης έπαιξαν μπότσια, της Γ-Δ τάξης goal ball και Ε-ΣΤ πετοσφαίριση καθιστών. Στο τέλος όποιος μαθητής ήθελε πήρε μέρος σε αγώνα ταχύτητας με ένα χέρι.

Μετά τη βιωματική προσέγγιση με τα παραολυμπιακά Αθλήματα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσω skype να μιλήσουν με τον Άλεξ και να τον γνωρίσουν καλύτερα. Όπως ανέφερε ο ίδιος όσο πιο γρήγορα δεχθείς την αναπηρία σου (δε φοβόταν να αναφέρει τη συγκεκριμένη λέξη) τόσο πιο εύκολα το ξεπερνάς και ζεις όσο γίνεται πιο φυσιολογικά. Βλέπει κάθε δυσκολία ως μια πρόσκληση για να την ξεπεράσει και να τα καταφέρει. Αυτή τη στιγμή αν και τετραπληγικός δουλεύει σαν γιατρός στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης  και αποτελεί παράδειγμα για όλους μας ο τρόπος προσέγγισης της ζωής.

Όλο το σχολείο τον ευχαριστεί για τις χρήσιμες και εποικοδομητικές συμβουλές που μας έδωσε…

                                                                                                

 

3o Δ.Σ. Ψαχνών

20200612_073321.jpg