3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών.

Η Άλκη Ζέη στο σχολείο μας

Σήμερα, Παρασκευή 13/05/2016, επισκέφτηκε το σχολείο μας η συγγραφέας Άλκη Ζέη. Η Άλκη Ζέη είναι πασίγνωστη Ελληνίδα, αγαπημένη συγγραφέας και πεζογράφος. Έχει βραβευθεί για το έργο της από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 20 γλώσσες. Τα σπουδαιότερα από αυτά είναι: «Το καπλάνι της Βιτρίνας», «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο» κ.α.
Η επίσκεψη στο σχολείο μας έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Φιλαναγνωσίας, "5ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ" που διοργανώνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο «Ο θαυμαστός κόσμος της Άλκης Ζέη» στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας.
Η Άλκη Ζέη γνώρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας, συνομίλησε μαζί τους, υπέγραψε βιβλία, μοίρασε σελιδοδείκτες και έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες .
Την ευχαριστούμε πάρα πολύ όχι μόνο για τον κόπο που έκανε να έρθει από την Αθήνα, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι με την παρουσία της συνέβαλε στην καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και εν τέλει την αγάπη τους για το βιβλίο.

                                                                                 

3o Δ.Σ. Ψαχνών

20200612_073452.jpg