3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών.

e-twinning έργο «BOOK WEB -W.I.N.G.S.» 2019-2020

  Σχολικό έτος 2019-20

ΒOOK web-W.I.N.G.S, eTwinning project

Λένε,  ότι κάθε φορά που ανοίγετε ένα βιβλίο εισέρχεστε σε έναν νέο κόσμο.. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα βιβλία καλλιεργούν, εκπαιδεύουν, διατηρούν και διαδίδουν πολιτισμούς, ανοίγουν νέους ορίζοντες στη σκέψη και τη φαντασία των αναγνωστών, ενημερώνουν, διδάσκουν και διασκεδάζουν. Εν συντομία, δίνουν WINGS (Σοφία, Πληροφορίες, Έννοια, Ευγένεια, Ευαισθησία). Η χρήση ψηφιακών μέσων μπορεί να αλλάξει τη συμβατική ανάγνωση βιβλίων, αλλά δεν θα αντικαταστήσει τα συμβατικά ή ψηφιακά οφέλη. Το  παραπάνω έργο, που μαζί με σχολεία του εξωτερικού (Ισπανία και Πορτογαλία), αλλά και σχολεία από την Ελλάδα συμμετείχαμε με τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας,  σχεδιάστηκε για να βελτιώσει τις δεξιότητες ανάγνωσης, αφήγησης και ακρόασης των μαθητών σε συνδυασμό με τη χρήση εργαλείων IC και web.2, έτσι ώστε η προσπάθειά τους να γίνει πιο ευχάριστη, ελκυστική για αυτούς και να τονώσει το ενδιαφέρον, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Επιδιώκαμε,  οι μαθητές  να αγαπήσουν το βιβλίο και να  υιοθετήσουν μια δια βίου στάση ανάγνωσης και μάθησης.

Και πράγματι, παρά τις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν στην πορεία, λόγω covid 19, της καραντίνας και του κλεισίματος των σχολείων για μεγάλο χρονικό διάστημα  καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αυτό  το υπέροχο ταξίδι με τους μαθητές μας.

Ευχαριστούμε θερμά  τους μαθητές, όλων των σχολείων που συμμετείχαν, τους εκπαιδευτικούς που συνεργαστήκαμε,  τους γονείς των μαθητών, αλλά ιδιαίτερα την ψυχή, εμπνεύστρια  και συντονίστρια του έργου μας  Νηπιαγωγό  κ. Σταυρούλα Τσίχλη, που πάντα ήταν δίπλα μας σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Συγχαρητήρια  σε όλους  για αυτό το υπέροχο ταξίδι   και καλό καλοκαίρι...

Παρακάτω,  σας παρουσιάζουμε  σε ένα μικρό video κάποιες από τις  δραστηριότητές μας :  

 

                                  

 

Και ...ένα φωτογραφικό ταξίδι των ομάδων που συμμετείχαν  για τις ομορφιές του τόπου τους...

https://www.storyjumper.com/book/read/66871515/Our-Beautiful-eTwin-TOWNS-BOOK-web-W-I-N-G-S#page/10

 (Γυρίστε  τις σελίδες στο ηλεκτρονικό μας βιβλίο)

       Ο Δ/ντής  

 

Θεόδωρος Μπισμπικόπουλος

3o Δ.Σ. Ψαχνών

school_blue2.jpg